Netbank szolgáltatásunk rendszerkövetményei:

Felhívjuk Ügyfeleink figyelmét hogy 2013. augusztus 15-től tanúsítvány megújítás miatt Netbank szolgáltatásunk rendszerkövetelményei az alábbi szerint módosulnak:

Az NMHH vonatkozó, ún. algoritmus határozata értelmében aláírási célú tanúsítvány 2011-12-31 után már nem adható ki SHA1 hash algoritmussal.

 Az új netbank tanúsítvány megfelelve az előírásoknak nem SHA-1, hanem SHA-256 hash algoritmussal készült.
 
A váltás eredménye az, hogy bizonyos régebbi számítógépeken a tanúsítványt nem hitelesnek fogják érzékelni, elsősorban azok a felhasználók, akik nem rendelkeznek támogatott vagy megfelelően frissített oprációs rendszerrel (min. Windows XP). A hiba elhárítását minden esetben a kliens oldalon szükséges megoldani, amelyhez segítséget nyújthat a csatolt leírás.

Operációs rendszer követelmények :
- Windows XP gépeknél fontos, hogy a legfrissebb service pack 3 csomag legyen feltelepítve a gépen.

- Windows 7 gépeknél pedig a service pack 1 csomag kell, hogy a gépen legyen feltelepítve.

Felhívás

Felhívjuk netBANK rendszerünket használó ügyfeleink figyelmét, hogy a Takarékszövetkezet semmilyen formában, sem e-mailben, sem telefonon, sem más elektronikus csatornán nem kér ügyfeleitől személyes adatokat, nem kérik azok pontosítását, egyeztetését a bank elektronikus szolgáltatásaival kapcsolatban, különösen nem jelszót vagy PIN kódot!
 
Az esetleges adategyeztetések kizárólagos formája a kirendeltségeinken személyesen történik.

Amennyiben bármilyen módon, bárki, bármilyen indokkal adategyeztetésre szólítja fel, vagy arra kéri a netBANK ügyfeleket, hogy jelentkezzenek be a takarékszövetkezet internetes szolgáltatásába egy, általa az e-mailban megadott elérési útvonalon, a Takarékszövetkezet hangsúlyosan kéri, hogy ne tegyék meg ezt és az esetről haladéktalanul értesítsenek bennünket. A rendszer biztonságának megtartása végett javasoljuk, hogy jelszavaikat havonta/negyedévente változtassák meg, ne tartsák maguknál, illetve olyan helyen, amelyhez valaki könnyen hozzáfér (pl. pénztárca, irattárca, irodai fiók…). Amennyiben úgy ítélik meg, hogy jelszavukkal visszaélés történt  (elveszett vagy meglesték), akkor a lehető leghamarabb cseréljék le azt.

Az Ön biztonsága végett javasoljuk, hogy a bejelentkezésre használt számítógép rendelkezzen aktív, automatikusan, naponta frissülő vírusvédelmi szoftverrel, hogy a vírusfertőzések ellen minél jobban védett legyen. Javasoljuk a legújabb böngészők használatát (Mozilla Firefox, Internet Explorer). A mai vírusok az adatforgalmat, illetve a jelszavak biztonságát is veszélyeztethetik. A Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet netBANK rendszerének elérését biztosító weboldal címe: https://netbank.tksz.hu/etksz/html/hun/netboss.html?hostcode=592, amely SSL titkosítással rendelkezik, a Netlock Kft. által. Ezen weboldal eléréséhez semmilyen körülmény között se használjon e-mailban elküldött linket!


Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet